Zdravlje

Koriste se 7 dana, uklanjaju bol zauvijek: Ovo su najefikasnije obloge za leđa! (RECEPT)

Bol u leđima je problem koji muči sve veći broj ljudi. Najveća zabluda kod bolova u leđima jeste mirovanje, naprotiv tada se tijelo treba aktivirati.

Mirovanje kod bolova u kičmi toleriše se do 48 sati, sve preko može izazvati kontra efekat.

Ukoliko su mišići neaktivni može doći i do depresije, slabljenja samih mišića, pa čak i do zgrušavanja krvi u venama na nogama. Dakle prva stvar na koju je potrebno obratiti pažnju jeste redovno kretanje. Osim kretanja, u rješavanju bolova pomoći će i obloge.

Ove tri obloge su najefikasnije kada su bolovi u leđima u pitanju:

1. Obloga od gline

Glina je veoma bogata mineralnim solima, kao i aluminijumom, kalijumom, natrijumom, gvožđem, bakrom, srebrom, olovom i magnezijumom, pa je zato preporučuju i ljekari.

Da bi se nanijela kao oblog potrebno je umjesiti je kao hljeb sa sirćetom i malo vode. U to sve dodaje se malo koprive samljevene ili sitno iskidane. Tako pripremljena smjesa stavlja se u najlon, mada i krpa može poslužiti. Bolno mjesto se najprije premaže maslinovim uljem, a zatim se stavlja pripremljeni obloga. Ovaj postupak potrebno je primjenjivati sedam dana za redom kako bi bol upotpunosti nestao.

2. Obloga od hrena i komovice

10 grama svježe narendanog hrena prelijte sa pola litre komovice. Ovu smjesu držite u zatvorenoj tegli 24 časa. Nakon toga, lijek je spreman za upotrebu. Pamučnu krpu natopite ovom smjesom i nanesite na bolno mjesto, 7 dana zaredom, takođe.

3. Obloga od ruzmarina

Sastojci:

– 300 grama osušenih iglica ruzmarina
– 100 grama mladog lista oraha
– litar rakije

Iglice ruzmarina sipajte teglu, dodajte isjeckane listove oraha, pa sve prelijte domaćom rakijom. Teglu dobro zatvorite i čuvajte je mjesec dana na toplom mjestu uz miješanje svakog dana. Nakon mjesec dana, procijedite tinkturu i koristite je za masažu bolnih dijelova leđa.

Izvor: stil.kurir.rs

Povezane objave

Back to top button