KAKO IZBACITI OTROVE IZ ORGANIZMA: Najbolji čajevi za čišćenje i jačanje organizma!

vi darovi prirode dokazali su se kao vrlo efikasni u detoksikaciji, što je od izuzetne važnosti za očuvanje funkcije jetre.

Jetra je jedan od vitalnih organa, koji je od izuzetne važnosti za funkcionisanje kompletnog orgnizma, budući da vrši bitne funkcije.

Bez zdrave jetre, normalan i kvalitetan život nije moguć jer ona služi kao filter za beskorisne i štetne materije i toksine. Ona razlaže supstance koje organizam prepoznaje kao opasne ili nepotrebne, a među njima je alkohol, zatim sastojci iz lijekova i hrane, kao i otpadni produkti koji nastaju prilikom metaboličkih procesa.

Jetra ima ulogu i da proizvodi proteine, holesterol i žuč, a jedan od njenih najvažnijih proteina su albumini, koji prenose male molekule kroz krvotok.
U jetri se čuvaju i neiskorišćene rezerve vitamina, minerala i ugljenih hidrata, a ukoliko se ukaže potreba ona oslobađa određene količine ovih elemanta.

Uz sve to, jetra metaboliše bilirubin i poboljšava proces varenja hrane.

Zbog svega toga je, veoma je važno održavati jetru zdravom i funkcionalnom, a na nju posebnu pažnju na moraju da obrate gojazni ljudi, dijabetičari i alkoholičari, kao i oni koji se često izlažu hemikalijama i toksinima.

Postoji mnogo prirodnih sredstava koja se koriste za detoksikaciju jetre i kompletnog organizma, a ovo su najpopularniji.

Čaj od đumbira

Đumbir je jedan od najkorisnijih darova prirode i koristi se kod mnogih stanja.

Preporučuje se za jačanje imuniteta, brži oporavak od bolesti, mršavljenje, menstrualne grčeve, protiv celulita, za podsticanje cirkulacije, protiv čireva, u liječenju alergija, kod tretiranja reumatoidnog artritisa, osteoartritisa i drugih bolesti mišićno-koštanog i vezivnog tkiva.

Istraživanja su pokazala da može da suzbije mučninu izazvanu vožnjom ili trudnoćom, kao i mučninu uzrokovanu hemioterapijom, a ima antioksidansno, antiupalno i antikancerogeno dejstvo…

Uz sve to, đumbir je vrlo efikasan u čišćenju organizma i detoksikaciji jetre, a ovako će biti najukusniji.

Sastojci:

¼ kašičica mljevenog đumbira

1 kašika sirovog meda

¼ mljevene kurkume

1 šolja čiste prečišćene vode

Priprema:

Stavite vodu da se kuva, pa kad proključa dodajte đumbir i kurkumu. Ostavite da se kuha još desetak minuta, pa ostavite poklopljeno na još 10 minuta.
Pijte toplo.

Čaj od macine trave

Macina trava, poznata još kao očajnica, često se naziva jednom od najljekovitijih biljaka. Prvenstveno se koristi za zdravlje žene, odnosno probleme sa menstrualnim ciklusom i začećem, a blagotvorno utiče na organe za disanje, kod viška želudačne kiseline, zatim ekcema, psorijaze, vitiliga, nesanice…

Često se macina trava primjenjuje za čišćenje jetre i žuči.

Sastojci:

1 kašičica macine trave

200 ml vode

kašičica meda

Priprema:

Stavite vodu da proključa, pa njom prelijte kašičicu biljke i ostavite da odstoji 10 minuta poklopljeno. Zatim procijedite, zasladite medom i pijte tri puta dnevno prije jela.

Čaj od korijena čička

Čičak je efikasno oružije protiv mnogih bolesti, među kojima i kancer. Čičak neutralizuje štetno dejstvo slobodnih radikala i smanjuje mutacije ćelija. Korijen ove biljke sadrži arktigenin i kvercitin – supstance koje posjeduju antitumorna svojstva.

Najbolje rezultate koren čička je pokazao u lečenju karcinoma pluća i dojke, međutim on se efikasno bori i s tumorima drugih organa.

Budući da se primenjuje i za detoksikaciju, on može da bude od koristi i za čišćenje jetre.

Sastojci:

1 kašičica usitnjenog korijena čička

200 ml vode

Priprema:

Kašičicu korijena čička preliti hladnom vodom, pa kratko prokuhati. Zatim poklopiti sud i ostaviti da odstoji 10 minuta, pa procijediti. Piti nekoliko puta dnevno po jednu šolju, najbolje poslije jela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *