Zdravlje

DOMAĆA MAST PROTIV BOLOVA U KOLJENIMA I ZGLOBOVIMA – POMAŽE VEĆ NAKON NEKOLIKO DANA

Mnogi ljudi pate od različitih bolova u koljenima i zglobovima. Nije ni čudo, koljena su pod ogromnim pritiskom! Dodajmo ovdje povrede tokom sporta, višak kilograma, promjene u hrskavicama povezane sa uzrastom…

Ukoliko vaš problem nije otišao predaleko, imamo rješenje.

Mast na bazi meda i aspirina može zaustaviti artrozu. Napokon, med je prirodni biostimulant koji pospješuje proizvodnju zglobne tečnosti u ćelijama susednim hrskavicama. Ovo zauzvrat pomaže u popravljanju stanja hrskavice. Aspirin efikasno ublažava upale i pospješuje regeneraciju svih tkiva.

MED I ASPIRIN PROTIV ASTROZE

10 tableta

200 g tečnog meda

PRIPREMA I PRIMJENA

Tablete aspirina sameljite u prah, a zatim pomiješajte sa medom.
Ostavite smjesu na sobnoj temperaturi 10 dana. Povremeno promiješajte.
Premažite koljena gotovom smjesom, obmotajte ih polietilenom, a zatim vunenom tkaninom. Dobro osigurajte oblog.

Postupak je najbolje uraditi uveče i ostaviti oblog preko noći. U početku se može osjetiti lagano peckanje, ali onda nestaje.

Imajte na umu da recept sa medom nije pogodan za ljude sa alergijama na pčelinje proizvode! Tokom liječenja izbjegavajte hipotermiju, dugo hodanje i stajanje da biste smanjili pritisak na zglobove.

Liječenje koljena prirodnim lijekovima zahtjeva vrijeme i redovnu primenu obloga. Naravno, ne treba zanemariti trljanje i masažu bolnog zgloba, ali bolje je to učiniti nakon konsultacije sa ljekarom, piše “Dnevni“.

aspirina

Povezane objave

Back to top button