Zdravlje

DOKTOR NESTOROVIĆ NAJVIŠE VJERUJE U OVAJ RECEPT ZA ZDRAV ŽIVOT: Ko radi ove 3 stvari svako jutro, dočekat će duboku starost

Doktor Branimir Nestorović je nedavno gostovao na K1 televiziji poslije nekoliko mjeseci pauze od medija.

Doktor Nestorović je upitan oko njegovog političkog angažmana i da li razmišlja da se aktivira u toj sferi. Odgovor je ostao isti da ga to ne zanima i dalje ali da želi da se društveno aktivira mnogo više, pogotovo oko pitanja revitalizacije sela.

– Moja opsesija je revitalizacija sela, to je organska hrana koja će biti ekstremno skupa za par godina, kažu da će nafta stajati, voda će poskupeti 2 a hrana 3 puta. Moja majka je pričala u drugom svjetskom ratu kako su Beograđani dolazili u Obrenovac, jer nije bilo pijaca, plaćali su hranu u lančićima zlata i namještajem. Ne možeš da jedeš pare.

Kao i uvijek doktor Nestorović je podijelio stari recept za zdrav život, ovog puta njegove majke za jutarnju rutinu.

– Kad ustaneš ujutru prvo slatko i vodu, jer bakterije trče na slatko, onda popiješ jednu kafu zamračiš ih totalno ne mogu da pobjegnu i onda ih ubiješ rakijicom i to je otprilike taj recept – rekao je doktor.

Pročitajte: Čašica OVOG NAPITKA svako jutro prirodno snižava holesterol: Rezultat će vas oduševiti! (RECEPT)

Holesterol je neophodan sastavni dio organizma, potreban za normalno funkcioniranje svake ćelije. Strukturni je element svih ćelijskih i intraćelijskih membrana, a u određenim organima ima i posebne, specifične uloge.

Njegova koncentracija u krvi je usko povezana s metabolizmom masti u organizmu, a zavisi i od niza drugih faktora: prije svega, način ishrane, nasljeđa, rada hormona tj. žlijezda s unutrašnjim lučenjem, funkcije i integriteta vitalnih organa poput jetre i bubrega.

Normalne vrijednosti u krvi: 3,10 – 5,5 mmol/l

Štetno djelovanje se ispoljava tek kada je u krvi prisutan u znatno većim koncentracijama od normalnih. Povećan unos holesterola hranom utiče na vrijednost njegovog nivoa u krvi.

Ako vam je dijagnosticiran visok nivo holesterola, prije nego počnete s konzumacijom farmaceutskih lijekova probajte s ovim, prirodnim, lijekom

Sastojci:

limun, 1kg.
limun
voda, 2l.

Postupak:

-gulite celer i izrendajte ga, limun ogulite i isijecite u 2l vode

-sve zajedno kuhati dok ne ispari na 1l i pustiti da odstoji, a nakon toga procijediti

-napitak držite u frižideru.

Konzumacija:

Svako jutro na prazan želudac uzmite jednu malu čašicu napitka. Nakon mjesec dana napravite pauzu.

Napomena: Ova smjesa čisti i izbacuje višak vode iz organizma, zbog toga se ne preporučuje osobama koje imaju nizak krvni pritisak.

Povezane objave

Back to top button