Zdravlje

ČESTO VAS SVRBI UHO? DOKTOR UPOZORAVA: Evo što OVA pojava govori o vašem ZDRAVLJU!

Svrbež u uhu je normalna reakcija vanjskog sloja kože na vanjske podražaje ili tjelesne tekućine kao što su ušni vosak, ili znoj. Problem nastaje kada uši svrbe stalno.

Uzroci svrbeža

Jedan od najčešćih uzroka svrbeža je nedovoljna higijena ili nepravilno čišćenje uha. Ovo su još neki uzroci.

1. Alergije

Alergije na hemikalije u proizvodima za njegu kose često mogu izazvati svrab. Pokušajte prestati koristiti neke proizvode ili ih promijenite. Alergiju mogu uzrokovati i nečiste slušalice za uši.

2. Ušni vosak

Pretjerana proizvodnja sebuma može začepiti ušni kanal. To zatvara vlagu. Time omogućava da se na jednom dijelu uha stvara stanište pogodno razvoj bakterija . Ovo dovodi do infekcija. Jedan od simptoma je i svrbež.

3. Dermatitis

Često suhoća u ušima stvara svrbež. Ako se ne proizvodi dovoljno ušnog voska, ušni kanal neće biti podmazan. Kao rezultat, suhoća dovodi do perutanja i svrbeža uha.

Pročitajte još:

ČUVENI NAPITAK ZA ZDRAVLJE SRCE I KRVNIH SUDOVA: Ojačava vaše srce i spriječava srčani udar (RECEPT)

Glog je žbunasta biljka sa atraktivnim crvenim bobicama, a njeni cvjetovi i listovi pomažu u liječenju mnogih zdravstvenih tegoba. Kako ne bi izgubila svoje ljekovita svojstva, zapravo ga treba pravilno brati.

Treba do cvjetova doći kad je u cvatu polovina otvorena, a druga polovina još u pupoljku. Zatim ih sušite na promaji. Kada se cvijet osuši čuvajte ga dobro spakovan. List treba brati dok je mlad, a plodovi se ubiraju kad su skroz zreli. (Tekst se nastavlja ispod)

Lek po receptu dr. Jovana Tucakova koji sprečava aritmiju:
Uzimanje tinkture gloga se preporučuje triput na dan u dozi od 5 do 10 kapi, pola sata prije obroka. Naravno, prethodno trebate tražiti savjet vašeg liječnika, jer se ova tinktura ne preporučuje uz neke lijekove za srce.

Također, najbolje je individualno odrediti dozu tako da počnete s dvije do tri kapi triput na dan pa postupno povećavate broj kapi. Prosječno se uzima tri puta po pet kapi na žličicu meda, a ako se uzima s vodom ili čajem, tada se može staviti i do deset kapi tinkture.

Recept za spremanje tinkture:
U specijaliziranim trgovinama ćete naći tinkturu od gloga u pakiranjima od po 30 do 100 ml. Ovu tinkturu možete pokušati i sami napraviti.

Bit će vam potrebno sledeće:
60 grama svježih cvjetova i listova gloga, ili ploda
3 decilitra 96- ili 70-postotnog medicinskog alkohola ili čista vodka
staklena ambalaža koja se može hermetički zatvoriti (Tekst se nastavlja ispod)

Upute za pripremu:
U staklenku treba staviti navedenu količinu cvjetova i listova te ih u potpunosti prekriti alkoholom. Hermetički zatvorenu staklenku trebate čuvati na tamnom i suhom mjestu tri tjedna i potom procijediti.

Tinktura se može napraviti i s glogovima plodovima, s bobicama umjesto cvijeća i lišća. Bobice treba pritisnuti kako bi cijelo vrijeme bile zgnječene. Ako to ne učinite, tinktura može propasti. U slučaju bobica, staklenka treba stajati od četiri do šest tjedana.

Također, staklenku treba povremeno promućkati, ali paziti da bobice ne dođu u dodir sa zrakom iznad tekućine i ispod poklopca.

Povezane objave

Back to top button