Čarobni sok od 3 sastojka uz koji se kilogrami sami tope

Iako je za gubitak neželjenih kilograma potrebno u svakodnevnu rutinu uvrstiti pravilnu prehranu i fizičku aktivnost, pomoći vam mogu i saveznici za mršavljenje kao što je sok od samo tri sastojka.

Gubitak kilograma je proces u kojem je potrebno obratiti pažnju na niz faktora. Osim fizičke aktivnosti i kontrolirane prehrane, koja nikako ne uključuje gladovanje, u ovom procesu mogu vam pomoći i mali nutricionistički trikovi kakvima se služe i poznate holivudske ljepotice.

Jedan od njih je i sok od tri sastojka koji kvalitetno smanjuje osjećaj gladi, čisti tijelo od toksina, ubrzava metabolizam, daje energiju i pomaže tijelu da izbaci višak masnoća.

Sok za mršavljenje

Potrebni sastojci:

1 šalica soka od svježeg grejpa
2 žličice jabučnog octa
1 žličica meda

Priprema:

Sastojke ubacite u blender ili posudu za mućkanje
Sve dobro izmiješati dok se sastojci u potpunosti ne povežu
Sok popijte prije sva tri velika obroka (doručak,ručak, večera)
Postupak ponavljajte svaki dan 7 dana zaredom, zatim napravite pauzu od sedam dana te ponovite postupak
U koliko ne podnosite gorčinu grejpa, svaki drugi dan ga zamijenite sokom od svježe naranče
Ako želite smršaviti, obavezno:

iz prehrane izbacite prženu i masnu hranu
izbjegavajte jesti kruh uz ručak i večeru, ali možete pojesti šnitu integralnog kruha za doručak
deserte i slatkiše svedite na minimum, a želju za slatkim utažite tamnom čokoladom
pijte puno vode i rashlađenog čaja, a potpuno izbacite procesirane sokove

Celer sok za mršavljenje

Sok od celera potiče probavu te vlakna i voda, neki od glavnih sastojaka, potiču organizam na lučenje tekućine. Celer je vrlo ljekovita biljka koja se prvenstveno koristi za kuhanje. Bogat je vitaminom A, ali i vitaminima K,E,C i B, te veoma kvalitetan čistač organizma koji ima snažno diuretsko djelovanje, a odličan je i za rješavanje bakterijskih infekcija.

Prvi korak prilikom izrade soka je taj da ogulite lišće, korijen nasjeckate na nekoliko komada koje potom stavite u blender i ako je potrebno dodajte malo vode.

Kako biste popravili okus u napitak možete dodati mrkvu ili krastavac. Pomoću tih sastojaka soku će se popraviti okus, a vi ćete dobiti svojevrstan smoothie. Također možete dodati i žličicu kokosa koja će zaista popraviti okus. Mješavina kokosa, celera i mrkve izrazito je zdrava i hranjiva te se radi o odličnoj opciji ako vam sami celer zaista ne odgovara.

Sok od celera možete konzumirati svakodnevno koliko god puta želite, a ono što predlažemo je da ga uvrstite kao dio svoje jutarnje rutine. Također, od celera se može napraviti smoothie s mlijekom ili jogurtom kao izvorom proteina, koji dodatno doprinose dužem osjećaju sitosti.

Izvor: Narodni Lijek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *